Vill du hjälpa oss med vårt naturvårdsarbete?

Efter att spenderat en längre ledighet i Kalifornien, USA och sedan provat på ett nytt arbete som gruppchef på Enetjärn Natur är jag tillbaka som förvaltare i Kullabygden med nyfunnen energi!

Vi är nu i full gång med att röja sly ute på Västra Kullaberg och kommer att arbeta oss fram längs kustreservaten under hösten. Vi kommer använda röjare, slaghacka och motorsågar. Nästa år kommer vi att bränna och gräva ute på strandhederna för att skapa sandblottor som så många olika arter gynnas av. Kommunens ekolog hjälper oss att ha koll på de viktiga arterna och ger skötselråd.

 Jonstorps Scoutkår hjälper oss via vårt Junior Ranger program med arbete på naturum och praktiskt arbete i fält. Flera av väg och byföreningarna och andra intresse föreningar /organisationer är också mycket aktiva och hjälper oss i arbetet och det tas tacksamt emot. Vi behöver all stöd vi kan få! Om Du/Ni vill hjälpa till med en naturvårdsinsats så tveka inte att höra av er 🙂

Daniel Åberg -Reservatsförvaltare Daniel.aberg@lansstyrelsen.se

010-22 417 07

  

Några viktiga arter som finns på strandhederna mellan Domsten och Nyhamnsläge är Martorn, Hedblomster, Borsttåtel och Jättefräken.

  
  

  

  

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.